top of page

Investeringsstrategi – Buffett stigen



Der findes en masse forskellige strategier for hvordan man kan komme godt ind i en aktieinvestering. Du kan slet og ret bare købe aktien til nuværende pris (Markeds-ordre), i håbet om at aktien stiger fordi produktet eller virksomheden har et enormt potentiale. Du kan lave dollar-cost-averaging, hvor du hver måned køber op i aktien med et fast beløb, uanset om kursen går op eller ej, og du kan vælge en strategi der minimerer din risiko og optimerer dit gevinstpotentiale – dette blogindlæg handler om det sidste – Buffett-stigen.


I Robert Lowensteins bog ”Buffett – The making of an american capitalist”, skriver forfatteren om en af Warren Buffetts yndlings-investeringsstrategier. Buffett vil have lavet en grundig fundamental analyse af virksomheden. Bekræftet at virksomheden er sund, har overskud, og at produktet som virksomheden tilbyder, har et særligt potentiale – han beskriver at han helst vil have virksomheder med en voldgrav omkring sig – altså eksklusivitet på markedet – eneret og derfor efterspørgsel. Når denne aktie er identificeret, ville Buffett vente til at aktiekursen dalede ned på et niveau, hvor han vurderede at den var ”på tilbud” – derpå ville han løbende købe op i virksomheden, efterhånden som aktiekursen steg.



Herfra kommer inspirationen til Buffett stigen. Jeg har bygget oven på Buffetts strategi og tilført risikomanagement, der gør at du hele vejen op kan styre din risiko.


Strategien kan bruges på alle tidshorisonter og kræver ikke et særlig stort kendskab til teknisk analyse. Du kan anvende den i en vindende day- eller swingtrade og til kortere og længere investeringer.


Du kan i princippet anvende stigen i alle aktier, som er i en stigende trend. Jeg tager her udgangspunkt i at du vil ind i aktien efter den er hoppet af en kraftig supportlinje. (læs om supportlinjer her).


Når din aktie er ved en kraftig support – helst set på en uge eller månedsvisning – ligger du din første handel ind som en Stop Limit Køb (Læs om ordrertyper i mægleren her). Du vil altså have at aktien når ned til supportlinjen og springer af, og fortsætter op til din købsordre.


Dit stop loss ligger du et godt stykke under supportlinjen, så du ikke bliver stoppet ud, hvis kursen lige skal ned og vende inden den fortsætter op. (du kan læse om hvor gode steder for stop loss er her).


Antallet af aktier du køber, er afhængig af din risikovillighed – Brug formlen:


R (risikobeløb) / (købspris – stop loss) = Antal aktier der skal købes.


Du risikerer altså kun at tabe det beløb du er villig til at miste på denne første ordre.



Når du har sat din første handel op, begynder du at ligge nye Stop Limit købsordrer op, med samme afstand som du havde imellem dit første køb og dit stop loss. Dette gør lige så mange gange som du enten har penge til at investere for, eller til du når den tidligere All Time High. Som stop loss for de nye ordrer bruger du den tidligere ordres købspris.




Når du bliver filled og dit første aktiekøb effektueres, læner du dig tilbage og venter. Afhængig af hvilken tidshorisont du har sat aktien op på, flytter du dit stop loss en lille smule op for 5 lys der går. Altså hvis du har sat investeringen op ud fra en uges lys, så venter du 5 uger med at flytte dit stop loss første gang.


Når aktiekursen når din anden ordre, flytter du dit stop loss op til samme kurs som din første ordre. Du kan stadig kun miste 1R, hvis kursen skulle vende.


Herfra vender din risiko. Du følger moving stop loss reglen beskrevet ovenfor eller her. Når aktien kommer op til dit tredje køb, flytter du alle stop losses på til dit andet købs købs-kurs. Du har nu ingen risiko hvis aktien pludselig falder til stop loss. På figuren ovenfor kan du se hvordan dit SIKREDE overskud stiger for hvert nyt trin på stigen at aktien stiger.


Buffett stigen kombinerer Warran Buffetts grundige fundamentale analyse med et risikomanagement, der optimerer gevinst og minimerer tab.


Hvis du er interesseret i at lære mere om teknisk analyse og aktiemarkedet, kan jeg anbefale at du tager vores GRATIS begynder og fortsætterskurser, eller læser et af vores mange blog-indlæg.


Vi vil gerne hjælpe dig i gang med at handle markedet – trading eller investering, på en sikker måde – har du behov for at vi sætter os ned og taler om analyser og strategier kan du booke en tid med mig her.


Du er også velkommen til at se på et af vores mange kurser i handel med optioner, Futures, Forex eller kryptovaluta – eller melde dig ind i vores aktiefællesskab, hvor du hver uge får mindst to videoer med aktieanalyser, og mulighed for at deltage i alle vores arrangementer gratis.



Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page