top of page

Hvad er optioner, og hvordan kan man tjene penge på credit spreads hver uge?

Vores ven Google Bard-AI har skrevet et kort indlæg om credit spreads med optioner.

Bard har ret i mange af sine betragtninger, men et kort blogindlæg er aldrig nok, hvis man virkelig gerne vil i gang med at tjene penge med credit spreads.

Derfor anbefaler Real Life Trading at du først tager vores Options begynderkursus og derpå vores Credit Spreads kursus, som give dig gode strategier til at komme ind og ud af dine spreads men så lille en risiko som muligt.



Hvad er optioner, og hvordan kan man tjene penge på credit spreads hver uge?

Optioner er finansielle instrumenter, der giver køberen eller sælgeren ret til at købe eller sælge en underliggende sikkerhed til en bestemt pris på eller inden for en bestemt periode. Optioner kan bruges til at spekulere på prisen på en sikkerhed eller til at beskytte sig mod tab.


Hvad er credit spreads?

En credit spread er en optionstrategi, hvor en investor sælger en option med en højere strike-pris end den køber. Denne strategi er kendt som en "credit spread", fordi investoren modtager en kredit for at sælge optionen.


Hvordan tjener man penge på credit spreads?

En investor tjener penge på en credit spread, hvis underliggende sikkerheds pris ligger inden for strike-priserne på de to optioner. Hvis prisen ligger inden for strike-priserne, udløber de to optioner ulige, og investoren beholder den kredit, der blev modtaget ved salget af den højere strike-pris option.


Hvordan vælger man spread størrelse?

Spread størrelse er et vigtigt parameter for en credit spread. En større spread vil generere mere indkomst, men den vil også øge risikoen for tab.


Hvilke aktier eller index er egnede til spreads?

Aktier eller index med relativt lav volatilitet er mere egnede til credit spreads. Dette skyldes, at underliggende sikkerheder med lav volatilitet er mindre tilbøjelige til at bevæge sig ud af strike-priserne på de to optioner.


Risikostyring

Credit spreads er en relativt sikker optionstrategi, men der er stadig en risiko for tab. Den største risiko er, at underliggende sikkerheds pris bevæger sig ud af strike-priserne på de to optioner.


Eksempel på en credit spread

Antag, at du tror, at aktien i en virksomhed vil forblive stabil i de kommende uger. Du kan sælge en option med en strike-pris på 100 DKK og købe en option med en strike-pris på 105 DKK. Du vil modtage en kredit på 5 DKK for at sælge den højere strike-pris option.

Hvis aktiens pris ligger mellem 100 og 105 DKK på udløbsdagen, udløber begge optioner ulige, og du beholder den kredit, der blev modtaget. Hvis aktiens pris er under 100 DKK, vil den lavere strike-pris option udløbe i penge, og du vil miste den kredit, der blev modtaget. Hvis aktiens pris er over 105 DKK, vil den højere strike-pris option udløbe i penge, og du vil miste den kredit, der blev modtaget plus det beløb, du betalte for at købe optionen.


Konklusion

Credit spreads kan være en god måde at tjene penge på optioner, selv for udefrastående uden erfaringer med optioner. Ved at følge de tips, der er angivet i dette blogindlæg, kan du reducere risikoen og øge dine chancer for succes.


Yderligere tips

  • Brug en risikostyringsstrategi, sÃ¥som at begrænse din eksponering til en bestemt procentdel af din portefølje.

  • OvervÃ¥g dine positioner regelmæssigt og luk dem, hvis du er utilfreds med deres risikoprofil.

  • Lær mere om optioner, før du begynder at handle med dem.

65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page