top of page

Er Google en god aktie at investere i eller trade?

Dette blogindlæg er ikke en anbefaling til køb af aktier eller optioner i Microsoft. Enhver investering med aktier og optioner er behæftet med risikoen for at miste hele eller dele af det investerede beløb.



Google LLC er en amerikansk multinational teknologivirksomhed, der blev grundlagt i september 1998 af Larry Page og Sergey Brin, mens de var studerende ved Stanford University. Siden da har Google udviklet sig til en af verdens mest indflydelsesrige og dominerende teknologivirksomheder. Virksomhedens hovedkvarter er beliggende i Mountain View, Californien.


Produkter: Google er kendt for sine forskellige produkter og tjenester, der spænder over en bred vifte af teknologikategorier. Nogle af de mest kendte produkter inkluderer:

  1. Søgemaskine: Googles søgemaskine er en af de mest populære og mest brugte i verden. Den giver brugere mulighed for at søge efter information, billeder, videoer og meget mere.

  2. Google Ads: Dette er Googles annonceplatform, der giver virksomheder mulighed for at annoncere deres produkter og tjenester på Googles platforme, herunder søgemaskinen og YouTube.

  3. Android: Google udvikler Android, et af verdens mest udbredte operativsystemer til mobile enheder som smartphones og tablets.

  4. Google Maps: Denne tjeneste tilbyder kort og vejvisning og er uundværlig for mange mennesker, når de skal finde vej eller udforske nye steder.

  5. Gmail: Googles e-mail-tjeneste er en af de mest populære e-mail-platforme i verden.

  6. Google Cloud: Google tilbyder cloud computing-tjenester til virksomheder, herunder infrastruktur som en service (IaaS), platform som en service (PaaS) og software som en service (SaaS).

Ledelse: Sundar Pichai er administrerende direktør (CEO) for Google LLC siden august 2015. Han er ansvarlig for at lede virksomhedens strategi og daglige operationer. Larry Page og Sergey Brin, de oprindelige grundlæggere af Google, har trukket sig tilbage fra deres aktive ledelsesroller og fungerer nu som rådgivere for selskabet.

Fundamental analyse: Google LLC er en af verdens mest værdifulde teknologivirksomheder.

Nogle nøglepunkter i en grundlæggende analyse af Google inkluderer:

  • Indtægter og overskud: Google genererer en stor del af sine indtægter fra reklame gennem Google Ads. Virksomheden havde en stærk og stabil vækst i indtægter og overskud før 2021.

  • Konkurrencefordel: Googles dominerende position som søgemaskine og annonceringsplatform giver det en betydelig konkurrencefordel, men det står også over for konkurrence fra andre teknologigiganter som Facebook (nu Meta Platforms, Inc.) og Amazon.

  • Diversificering: Ud over reklame har Google en diversificeret forretningsmodel med produkter som Android, Google Cloud og YouTube. Dette reducerer selskabets eksponering over for en enkelt indtægtskilde.

  • Teknologisk innovation: Google er kendt for sin kontinuerlige teknologiske innovation og investering i forskning og udvikling. Dette er afgørende for at opretholde sin konkurrenceposition.

  • Regulatoriske udfordringer: Google står over for regulatoriske spørgsmål vedrørende konkurrence og privatlivsbeskyttelse, især i Europa og USA. Disse kan have indflydelse på selskabets fremtidige forretningsdrift.

Google tog et kraftigt 43% dyk i perioden november 2021 til november 22. Fra en All Time High i 151,45 til sin bund i 83,34. Siden har aktien haft en kraftig vækst og ligger den 15/8 – 23 i kurs 137,4 – små 14$ fra All Time High.


Google har været i konkurrence med Microsofts Chat GPT (som har hjulpet lidt med skrivningen af denne artikel). Googles modsvar BARD-AI, er fornyeligt gjort tilgængelig i Danmark. Dette gør at Google sammen med Microsoft, Mikrochip virksomhederne NVIDIA og AMD, samt en masse andre, er en del af AI- Trenden, som pt leder det amerikanske marked.


Price/Earnings (P/E) ligger på 30,09, hvilket i den fundamentale analyse typisk betragtes at være i den dyre ende.


Ved det seneste kvartalsregnskab i juni havde Google LLC en indtægt på små 74,6 MIA US Dollars (op 7,06% ifht 2022)) og en overskudsgrad på 24,62 (op 7,23% ifht 2022) – heraf ses at virksomheden laver penge og giver overskud!



Microsoft lukkede fredag den 15/9-23 i kurs 137.4. Aktien er i en stærk bullish trend og har været det hele 2023. Aktien nærmer sig All Time High – et sted hvor det umiddelbart – ret teknisk – forventes at aktien laver en re-test.



Samlet set er Google en af de helt store tech-giganter, der beskæftiger sig med spidsen af den teknologiske udvikling – data og AI. Virksomheden laver penge og har overskud – og aktien er i en positiv trend.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dette skriver Google Bard-Ai om potentialet af BARD-AI for Google:

Specifikke forventninger til fremtiden på baggrund af indførelsen af Bard AI

Google har udtalt, at de forventer, at Bard AI vil have en betydelig indvirkning på virksomhedens forretning i de kommende år. Her er nogle specifikke forventninger:


Øget omsætning fra kundeservice: Google forventer, at Bard AI vil kunne reducere omkostningerne til kundeservice og samtidig forbedre kundeoplevelsen.


Øget salg af produkter og services: Google forventer, at Bard AI vil kunne hjælpe virksomheden med at identificere nye salgsmuligheder og målrette disse mere effektivt.

Nye forretningsområder: Google forventer, at Bard AI vil føre til udviklingen af nye forretningsområder, f.eks. AI-drevne produkter og tjenester.


Det er dog vigtigt at bemærke, at Bard AI stadig er under udvikling. Det er derfor uklart, hvor hurtigt og i hvor høj grad Bard AI vil kunne realisere disse forventninger.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Er Google en god investering? (Mange år)

Google er en af de stærkeste teknologiaktier, der de sidste år har vist en konstant vækst. Google har udviklet en forretningsmodel, der har vist sig at holde, og samtidigt forstået konstant at videreudvikle sine services – senest med BARD-AI.

Vi nærmer os All time High, som vi sagtens kan nå inden nytår – herfra ser jeg ingen forhindringer i at aktien fortsætter op.

På den baggrund ser jeg absolut at Google LLC. Er en god aktie at have i porteføljen.



Ved Real Life Trading køber vi ikke bare aktierne fordi den fundamentale analyse siger at det er en god aktie – vi prøver altid at komme ind i aktien billigere end den er nu. Vi kan på ovenstående figur se, at aktien laver sunde S-curves på vej op. Vi vil helst udnytte disse S-Curves – de naturlige ”bølger” i aktiekursen, til at komme ind i aktien.


En god strategi til gradvist at købe op i Google, kunne være så simpel som at købe nogle aktier hver gang aktien rammer hhv 20 EMA (den grå linje) og 50 EMA (den orange linje).

Selv på længere investeringer vil jeg have et stop loss – den vil jeg ligge under 100 MA (den kraftige blå linje)


Jeg ejer selv Call optioner i Google. Disse udløber i december, hvorfor jeg forventer at sælge dem med lidt under en fordobling af det investerede beløb, senere på denne måned. Skulle Google dykke ned og ramme 100 MA igen – vil jeg igen købe Call optioner med udløb et år i fremtiden.


Vil du lære mere om investeringer med optioner kan du tage dette begynderkursus ved Real Life Trading: LINK



Er Google en god position-trade (kortere investering – måneder op til et år)

Jeg synes at Google er en rigtig god position-trading aktie. Aktien er i en god bullish trend, og et kursmål i All Time High, hvor aktierne typisk sælger af, når mange investorer tager profit, ses fornuftig.


En god måde at komme ind i aktien på er at vente på en re-test ned til 10-EMA (her ca 136.11) med en stop loss i 131,38. Herfra er der 3,25 R til All Time High.



Er aktien en god swingtrading aktie (Dage til måneder)

JA! Jeg har selv swingtradet Google flere gange hen over 2023, med meget tilfredsstillende resultat. Som beskrevet onvenfor, laver aktien gode s-curves, som er lette at sætte handler op efter.


Min mest succesfulde strategi har været ”Continuation mønstre” – særligt ”Flag-mønster”, hvor jeg køber aktien når den bryder ud efter en længere periode med konsolidering. (vist nedenfor)



Lige nu ser de ud til at aktien gør klar til endnu et udbrud af et ”Continuation mønster”.


I dette tilfælde er der tale om et ”Pennard-mønster”. Var jeg ikke allerede i aktien ville jeg købe aktien når den med stor volumen og et langt grøn lys passerer 139. Mit stop loss ville være i 134.


Lær mere om continuation-mønstre i vores gratis fortsætter-kursus eller på dette blog-indlæg: https://www.reallifetrading.dk/post/candlestick-m%C3%B8nstre-2



Kan man daytrade google?

Ja! Det kan man sagtens! Hvis man er en erfaren daytrader er Google en god aktie at trade – husk at daytrading ikke er let, og det kræver et indgående kendskab til teknisk analyse og gode handelsstrategier for at være og forblive succesfuld.


Google er er ret volatil aktie med stor volumen. Du kan daytrade aktien med S-Curves eller noget så simpelt som support og resistance linjer


I nedenstående eksempel kunne du have shortet aktien da den ramte resistancelinjen i 137,61, tegnet på baggrund af tidlige toppe og bunde fra dagen før. – den skitserede handel ville have indbragt 2,07R



Du kan lære mere om teknisk analyse og trading på vores gratis kurser HER


Jeg håber at denne korte blog har givet dig interesse i at se nærmere på Google


Tøv ikke med at række ud til Peter@reallifetrading.com, hvis du skal have hjælp med at komme i gang.




Her er vores teknisk analyse Blog-indlæg:


Her er en playliste med vores strategier – du finder dem også i vores fortsætterkursus. https://youtube.com/playlist?list=PLUvBVKXXAMnsJ9Re_vWKijRnYDyjG60r2


Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page