top of page

Hvordan bruger jeg S-Curve strategien til at handle aktier?

Tilbage i maj skrev jeg et populært blogindlæg, hvor jeg beskrev trenden og hvorfor den er vigtig når man handler aktier – uanset om du er investor eller trader. The trend is your friend!



Den tredje måde jeg brugte til at finde trenden på, var S-Curves… Og S-Curves er ikke bare et godt redskab til at finde trenden, men også et SUPER redskab til at komme ind i en god handel, når aktien dykker og er midlertidigt på tilbud.


I dette blogindlæg ser vi på S-Curvestrategien!


Hold tungen lige i munden! Det KAN virke indviklet men ER utroligt enkelt.


Det første du skal gøre, er at finde ud af hvad trenden er – med S-Curves – ikke de to lette metoder. Du vil vide hvad trenden er lige nu!


Lad os lige repetere reglerne:



Sæt Trading view på den tidshorisont som du planlægger at trade aktien – måneder, uger, dage, timer, minutter – strategien virker på ALLE tidshorisonter.


En aktie der laver higher lows, har mindst to bear (røde) candles i sine retests, og hvor retesten lukker over den sidste high, er bullish.


En aktie der laver lower highs, har mindst to bull (grønne) candles i sine retests, og hvor retesten lukker under den sidste low, er bearish.


Du har nu styr på trenden i din aktie – nu skal vi se efter et godt set-up.


Find ud af hvor længe aktien har været i sin nuværende trend – hvor mange S-curves har den lavet op til nu, siden trenden sidst skiftede. Du kan roligt handle S-curve nr 1-3. Vær forsigtig med 4, hold dig væk fra resten – vent på at trenden er vendt og vi starter forfra. Aktien er for ”extended” efter nr 3. – hvilket betyder at der er for mange der bare sidder og venter på at tage profit – vent til det er sket med at komme ind.


På S-curve 1-3 identificerer du bunden (lower low) eller bunden af sidste S-curve – higher low. Dit stop loss skal ligge herunder. Og så læner du dig tilbage og venter på at aktien bevæger sig forbi den sidste high og videre op. Når aktien vender og sætter en ny top – og ligger an til den næste S-curve begynder vi at sætte handlen op. Vi vil nappe aktien når den dykker ned i nærheden af tidligere support – lidt over den tidligere high. Dit mål er på toppen af den nye high – se figuren nedenfor hvis du er lidt forvirret nu.



Du tager 30% profit når aktien passerer ny high og resten næste gang den starter på en ny S-Curve.


Du kan anvende dit sædvanlige moving stop loss til løbende at reducere din risiko. (det anbefaler vi – kraftigt)


Vi håber – som altid – at du har glæde af vores blogindlæg, hvor vi skriver om alt fra aktieanalyser, teknisk analyse og traderliv.


Hvis du gerne vil lære mere om teknisk analyse kan du finde vores populære begynder- og fortsætterkurser HER. Og du kan også læse op på enkelt emner i vores blogindlæg HER.


Vi tilbyder også et medlemskab i vores fællesskab – her får du adgang til vores chat, hvor vi deler analyser, trades gode råd og godt humør – og der er ingen bedrevidende trolls. Du får også analyser og meget mere.



Og slutteligt – har du spørgsmål eller kommentarer – så kan du ALTID række ud og kontakte mig på Peter@reallifetrading.com

226 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page