top of page

Er Carlsberg en god aktie at investere i eller trade?




Dette blogindlæg er ikke en anbefaling til køb af aktier eller optioner. Enhver investering med aktier og optioner er behæftet med risikoen for at miste hele eller dele af det investerede beløb.


Virksomheden:

Carlsberg er en af verdens største øl- og drikkevarevirksomheder, der blev grundlagt i 1847 af J.C. Jacobsen i København, Danmark. Virksomheden er stadig baseret i Danmark og er kendt for sine ølmærker såsom Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg 1664 og Grimbergen.


Carlsberg producerer og distribuerer øl, cider, læskedrikke og andre alkoholiske drikkevarer til markeder over hele verden, og virksomheden har en stærk tilstedeværelse i Europa og Asien. Deres produkter er kendt for deres høje kvalitet og gode smag, og virksomheden har modtaget mange priser for deres øl og cider.



Carlsbergs konkurrenter inkluderer andre store drikkevarevirksomheder som Anheuser-Busch InBev, Heineken og Diageo. Disse virksomheder er også store spillere på markedet og producerer øl og andre drikkevarer i stor skala.


I 2022 offentliggjorde Carlsberg deres regnskab for året, som viste en samlet omsætning på 70,27 mia. kr. og en nettoindtægt på -1,06 mia. kr. Dette repræsenterer en stigning i omsætning på 16,92% og en stigning i nettoindtægt på -115,53% sammenlignet med året før. (Jf. Google Finance) en faktor i det kraftige fald i nettoindtægt er krigen i Ukraine, hvor Carlsberg er kommet i klemme med sine Russiske bryggerier.


Den 30/4 23, ligger Price/Earnings på 22,52. hvilket er inden for den acceptable zone. (Jf. Yahoo Finance)



Efter krigen i Ukraine i 2022 har Carlsberg oplevet udfordringer i Rusland, hvor de har en stor tilstedeværelse på markedet. Rusland indførte en række sanktioner mod Danmark og andre vestlige lande som følge af krigen i Ukraine, herunder en boykot af danske varer. Dette har påvirket Carlsbergs salg i Rusland og kan potentielt have en negativ effekt på virksomhedens fremtidige indtjening og vækst. Carlsberg har dog bekræftet, at de vil fortsætte med at operere i Rusland og arbejde på at løse de udfordringer, der er opstået som følge af sanktionerne og boykotten.



I lyset af dette kan Carlsberg blive nødt til at tilpasse deres forretningsstrategi i Rusland og måske se mod andre markeder for at opretholde deres vækst og indtjening. Samtidig kan den øgede usikkerhed og politiske spændinger også have en negativ effekt på Carlsbergs aktiekurs og investorernes tillid til virksomheden på kort sigt.


Samlet set er Carlsberg en af verdens største og mest anerkendte drikkevarevirksomheder med en stærk tilstedeværelse på markeder over hele verden. Virksomhedens regnskab for 2022 viser en positiv vækst og indtjening, selvom der er udfordringer på visse markeder som følge af politiske spændinger og boykotaktioner. Carlsbergs fremtidige succes afhænger af deres evne til at tilpasse sig de skiftende markedsvilkår og fortsætte med at producere og distribuere kvalitetsdrikkevarer til forbrugere over hele verden.


Carlsberg lukkede fredag den 28 april i kurs 1117,5. aktien har været i kraftig vækst siden starten af 2023. Den har genvundet 46% og er ca 50kr fra All Time High, som blev sat i juni 2021 i kurs 1191.




Er det så en god investering? (mange år)

Carlsberg er en af verdens største og meste kendte øl-mærker. Aktien har været i stabil vækst, med enkle, men meget store fald i 2020 og 2022.


Aktien har klaret sig forbavsende godt, trods de udfordringer virksomheden har i forhold til sin tilstedeværelse i Rusland og den negative presseomtale den har fået i den forbindelse.


Carlsberg aktiens vækst er stabil og god, og viser at der er tiltro til selvskabet blandt investorerne.



Aktien er midt i en ”Parabolisk bevægelse” hvilket, fra en teknisk analyse vinkel, peger på at aktien inden for nogle måneder vil tage et kraftigt dyk.


Jeg vil, som investor, anvende en kombination af 100MA (Buy off the blue line) strategien og pyramiden, for at komme ind i denne aktie.


Jeg vil vente til aktien dykker ned på et niveau hvor jeg vil ind, og derpå gradvist købe op efterhånden som den nærmer sig kraftig support (støtte)



Carlsberg har en fin stigende trend, og jeg kan sagtens se den i min langsigtede portefølje på sigt.


Er Carlsberg en god position trade (måneder og til et år)

Carlsberg har fart på mod All Time High i øjeblikket, men der er et par modstandslinjer i vejen. En aktie vil typisk tage et dyk, når den rammer All time high, hvorfor man skal være lidt varsom med bare at springe på vognen efter så kraftig en optur.


På den lidt længere bane – to til tre måneder, forventer jeg det ovenfor beskrede dyk, hvorfor jeg ikke ser Carlsberg som en position-trade kandidat lige nu




Er Carlsberg en swing-trading-aktie? (Dage til få måneder)

Swingtrading er det vi primært beskæftiger os med i Real Life Trading Danmark, og Carlsberg er bestemt en god aktie at swingtrade.


Det der gør aktien særlig attraktiv at swingtrade er den, store handlede volumen på dagen og gode momentum.


Man kan swingtrade Carlsberg både bullish og bearish med aktier. (der er ikke optioner på Carlsberg)


Fredag den 28 april 23, lukkede Carlsberg med et grønt hammer candle efter at have gappet ned og købt kraftigt op, dagen forinden.


En mulig strategi, man kan bruge for en swingtrade op til modstand i 1165, er en break out handel på toppen af fredagens candle. Min Stop-limit købsordre vil ligge i 1121.


Hvis du vil have mere end 1R ud af handlen, ville jeg være modig med mit stoploss og ligge den under støttelinjen i kurs 1088

Målet, til 1, 32 R er i 1165.




Jeg er selv i en swingtrade i Carlsberg fra torsdag den 27, hvor jeg købte i kurs 1100.


Hvad kræves det at swingtrade Carlsberg? Jeg anbefaler at du som minimum har gennemgået vores begynderkursus, så du har en basal viden om teknisk analyse, strategierne og vigtigst af alt R-metoden.


Kan man daytrade Carlsberg

Der er godt momentum på Carlsberb, hvorfor 10EMA strategien er god til denne aktie.


På nedenstående eksempel fra fredag den 28/4 kunne du have lavet 1, 2R på godt under en time, ved at købe aktien lige over det første røde lys der lukker over 10 EMA, stop loss under såvel det røde lys og 10 EMA og mål 1, 2R oppe (Lær om R strategien her)



Hvad kræves det at daytrade Carlsberg? – et godt kendskab til support og resistance, candlesticks og selvfølgelig R-Risikomitigeringsmetoden – Find det i vores begynder og fortsætterkursus – samt gratis daytrading kursus HER. Det kan stærkt anbefales at du backtrader din strategi og begynder med at papertrade til du har fået et indgående kendskab til aktiens luner. Find vores video om backtrading her: LINK



Jeg håber at denne korte blog har givet dig interesse i at se nærmere på Carlsberg.

Tøv ikke med at række ud til Peter@reallifetrading.com, hvis du skal have hjælp med at komme i gang.

Her er vores teknisk analyse Blog-indlæg: https://www.reallifetrading.dk/blog/categories/teknisk-analyse

Her er en playliste med vores strategier – du finder dem også i vores fortsætterkursus. https://youtube.com/playlist?list=PLUvBVKXXAMnsJ9Re_vWKijRnYDyjG60r2




Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page