top of page

Hvad siger vi om casen VOW Asa fra Norge?

Jeg fik et aktietip forleden fra en god ven. Han har fingrene på pulsen på det norske marked og han sagde at det er ved at være på tide at investere i VOW Asa.



Da jeg ikke kendte virksomheden sagde jeg ”Interessant! Spændende!” vippede telefonen frem og slog den op på tradingview… Derpå sagde… ”Interessant! Spændende!” og lagde telefonen væk og talte om noget andet.


Jeg stod i en klassisk situation, hvor en god og pålidelig ven giver mig et råd baseret på fundamental analyse og kendskab til de indblandede parter og jeg med min viden om teknisk analyse straks tænker ”Nixen bixen! Den er i kraftig faldende trend – jeg griber ikke faldende knive”


Du kan for øvrigt læse mere om VOV ASA på deres egen hjemmeside HER: https://www.vowasa.com/


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Vow and its subsidiaries Scanship, C.H. Evensen and Etia are passionate about preventing pollution. The company’s world leading solutions convert biomass and waste into valuable resources and generate clean energy for a wide range of industries. Advanced technologies and solutions from Vow enable industry decarbonisation and material recycling. Biomass, sewage sludge, plastic waste and end-of-life tyres can be converted into clean energy, low carbon fuels and renewable carbon that replace natural gas, petroleum products and fossil carbon. The solutions are scalable, standardised, patented, and thoroughly documented, and the company’s capability to deliver is well proven. The company is a cruise market leader in wastewater purification and valorisation of waste. It also has strong niche positions in food safety and robotics, and in heat-intensive industries with a strong decarbonising agenda. Located in Oslo, the parent company Vow ASA is listed on the Oslo Stock Exchange (ticker VOW). (https://www.vowasa.com/about-us/about-us) -------------------------------------------------------------------------------------------------

Men hvad nu hvis der er noget om snakken? Hvad nu hvis, min ven har 100% ret, og investorerne ser at der her er en god forretning, som de gerne vil investere i over lang tid? (VOW AS er en af de mest tradede aktier i Norge) Lad os se på hvordan vi kan gribe et aktietip an, der ved første øjekast virker mindre interessant.


Du kan vælge at sætte dig ind i VOWs forretning på deres hjemmeside – gennemlæse deres regnskab som du også finder der. Du kan også læse den fine artikel fra Investernytt. Begge giver dig en grundlæggende viden om aktien… men du vil tjene penge på aktien når den bevæger sig OP! Og det hjælper hverken hjemmeside, regnskab eller artikler dig med – her er det kun Price action – teknisk analyse - der kan hjælpe. Så lad os analysere den lidt.


VOW ASA havde to fantastiske år i 2019 og 2020. Aktien tog en samlet stigning fra januar 2019 til februar 2021 på 1160%. Derpå fulgte et tilsvarende fald, der gør at aktiekursen nu er tilbage på niveau med maj 2019 – et drop på ca 81%... fra All Time High i 59 NOK til 11,18 NOK i dag. AV!



Fra et teknisk standpunkt er årsagen til både stigningen og faldet ligegyldig. Vi må forholde os til den aktiekurs der bliver vist.


Trenden er altså, som det figurerer tydeligt på grafen ovenfor, meget bearish.


Hvis vi kommer lidt moving averages og support og resistance linjer på grafen, kan vi se at vi er under både 100 og 200 MA på den ugentlige visning, men også at vi siden februar i år har taget endnu et dybt dyk med 13 bear uger i træk – det er meget voldsomt. Så voldsomt at den uden at tøve bare kørte over de to stærke support-linjer i 16,74 og 12,98.


Aktien var næste nede ved 10,48 linjen for tre uger siden, men ser ud til at blive holdt oppe der for en tid – men hvad nu? Den næste stærke linje ligger helt nede i 5.85… altså januar 2019 niveau.



På en daglig graf – hvert lys repræsenterer en dags kursbevægelser – kan vi se at 10,48 linjen måske faktisk er en linje som kan holde – vi har været dernede tre gange de sidste tre uger, men desværre med lavere toppe. Får vi et gennembrud – nedad - om lidt?



Og hvordan skal jeg så gribe den an hvis jeg virkeligt tror at dette er en aktie der skal op til kurs 21 - eller 50 igen?


Investoren der ikke kender til teknisk analyse, ville sikkert råde dig til at dollar-cost-average ind nu. Køb en lille smule hver uge, også på vej ned, og så vær tålmodig og vent til det lykkelige øjeblik indtræffer at aktien når over dit gennemsnit. Den strategi kan du bruge med en god value-aktie, der med rimelig sikkerhed vil fortsætte op. Men ikke med en mindre aktie, der har været i frit fald i flere år. Aktien er tættere på 0 end på 59 lige nu. Og investerer du 20.000kr i VOW ASA i dag i kurs 11,24, eller i 21 i kurs 59 – så mister du stadig det hele hvis den går i 0. Selv om aktien ikke går i 0, så binder du dine surt-opsparede penge i en aktie med negativ gevinst ved at dollar-cost-average ned. Tænk nu hvis du kunne tjene penge ved at investere i en anden aktie (f.eks. Google i dag) og så flytte pengene over i VOW ASA når den begyndte at stige?


Og det er PRÆCIST det jeg ville gøre.


Jeg ville sætte pengene i en aktie der går op – dem er der flere af – og samtidigt sætte en alarm på VOW kurs 12.98 i Tradingview. Derpå ville jeg se til aktien en gang om ugen, for at se om den daler (mest sandsynligt lige nu), kører lige ud, eller begynder at stige. Fortsætter den med at dale under 10,48, vil jeg sætte en alarm på den linje og glæde mig over at Google stiger.


Når aktien en dag begynder at stige – i næste uge, om en måned eller et år, så vil jeg gentage min indledningsvise fundamentale analyse – er det stadig en aktie jeg vil eje.


Hvis JA!, så vil jeg sætte en Buffett-stige op og løbende købe op, samtidigt med at jeg flytter mit stop loss



Ved Real Life Trading siger vi at den fundamentale analyse fortæller dig hvilken aktie du skal købe, men den tekniske analyse fortæller dig hvornår.


Der er en tommelfingerregel der siger at ”Time in the market beats timing the market.” Det er misforstået! Den regel gælder KUN i større value-aktier og ETF. Men den gælder ikke vækst aktier eller aktier i Bear trend.


Det er ikke for sjovt at dem der tjener MEGET store summer på markedet siger, at du ALDRIG skal Dollar-Cost-Average ned. Læs et par gode råd her: https://www.reallifetrading.dk/post/mestrenes-5-top-tradingregler


Klik ind på Real Life Tradings gratis begynder og fortsætterkurser og lær teknisk analyse og risikostyring på markedet. Og meld dig til vores fællesskab, hvor vi hver dag deler, drøfter og undres over aktiemarkedet.




Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page