top of page

Markedsopdatering for den 23. september 2023


Det amerikanske aktiemarked

Det amerikanske aktiemarked sluttede den 22. september i rødt, med S&P500 ned 0,6%, NASDAQ ned 1,1% og DAX ned 0,9%. Markederne blev presset af stigende inflationsfrygt, der fik investorerne til at sælge risici.



Det danske aktiemarked

Det danske aktiemarked sluttede også i rødt, med OMXC25 ned 0,7%. OMXC25 blev presset af de samme faktorer som det amerikanske aktiemarked, nemlig stigende inflationsfrygt.


Hvordan og hvorfor markederne har bevæget sig som de har i den sidste uge

Markederne har været under pres i den sidste uge på grund af stigende inflationsfrygt. Inflationen i USA nåede et højt på 9,1% i juni, hvilket er det højeste niveau i 41 år. Denne høje inflation har fået investorerne til at frygte, at centralbankerne vil hæve renterne mere aggressivt end forventet for at bekæmpe inflationen. Dette vil sandsynligvis føre til en lavere økonomisk vækst og dermed reducere efterspørgslen efter aktier.



Hvad der forventes for næste uge

Markederne forventes at fortsætte med at være under pres i den kommende uge, da investorerne fortsætter med at bekymre sig om inflationen. Der er dog også en vis optimisme på markedet, da der er tegn på, at inflationen kan være ved at toppe. Hvis disse tegn viser sig at være korrekte, kan markederne begynde at stabilisere sig.


Vurdering af OMXC25

OMXC25 er blevet presset ned i den sidste uge og er nu ned omkring 10% fra sit højeste niveau i år. Dette er en betydelig nedgang, men det er vigtigt at huske, at OMXC25 stadig er over sit niveau fra før coronapandemien.

På trods af den seneste nedgang er der stadig nogle grunde til at være optimistisk over for OMXC25. Den danske økonomi er stærk, og der er en række virksomheder på OMXC25, der er godt positioneret til at vokse i de kommende år.



Vurdering af S&P500

S&P500 er også blevet presset ned i den sidste uge og er nu ned omkring 15% fra sit højeste niveau i år. Dette er en betydelig nedgang, og det er muligt, at S&P500 vil falde yderligere i den kommende uge, hvis inflationsfrygten fortsætter med at øges.

På trods af den seneste nedgang er der stadig nogle grunde til at være optimistisk over for S&P500. Den amerikanske økonomi er stærk, og der er en række virksomheder på S&P500, der er godt positioneret til at vokse i de kommende år.



Vurdering af NASDAQ

NASDAQ har været særligt hårdt ramt i den sidste uge og er nu ned omkring 20% fra sit højeste niveau i år. Dette skyldes, at NASDAQ er en mere teknologitung indeks, og teknologiselskaber er mere følsomme over for stigende renter.

På trods af den seneste nedgang er der stadig nogle grunde til at være optimistisk over for NASDAQ. Den teknologiske sektor er stadig en af de mest innovative sektorer i verden, og der er en række teknologiselskaber, der er godt positioneret til at vokse i de kommende år.



Vurdering af DAX

DAX er også blevet presset ned i den sidste uge og er nu ned omkring 10% fra sit højeste niveau i år. Dette skyldes, at DAX er en mere cyklisk indeks, og cykliske aktier er mere følsomme over for stigende renter.

På trods af den seneste nedgang er der stadig nogle grunde til at være optimistisk over for DAX. Den tyske økonomi er stærk, og der er en række virksomheder på DAX, der er godt positioneret til at vokse i de kommende år.




70 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page