top of page

Sådan bliver du en succesfuld swingtrader - 58 lette skridt til økonomisk frihed



Drømmer du om at blive en succesfuld swingtrader og tjene penge på aktiemarkedet? Det kan være en spændende rejse, men det kræver også hårdt arbejde, tid og dedikation. Her er en trinvis guide til, hvordan du kan nå dine mål som en dygtig swingtrader.

Inden du gør noget som helst, skal du starte med at sætte dig ned og besvare disse 3 spørgsmål.

  1. Hvorfor vil du trade? Først og fremmest skal du overveje din motivation og mål for at blive en swingtrader. Er det for at øge din indkomst, opnå økonomisk frihed eller bare fordi du finder det spændende? At have en klar og stærk motivation vil hjælpe dig med at holde fokus, når tingene bliver svære.

  2. Er du indstillet på at bruge tiden, energien og pengene på det? Swingtrading kræver tid, energi og også en vis økonomisk investering. Du skal være villig til at lære og kontinuerligt forbedre dine færdigheder. Desuden er det vigtigt at være forberedt på, at der kan opstå svære perioder, hvor du oplever tab. Din vedholdenhed og engagement er afgørende for din succes.

  3. Kan du lave en plan og følge den fokuseret og med selvdisciplin? En veldefineret handelsplan er afgørende for enhver swingtrader. Du skal kunne udvikle en plan, der passer til din risikotolerance, dine mål og din handelsstil. Endnu vigtigere er det at have disciplin til at følge din plan uden at lade følelser påvirke dine beslutninger.

Hvis du stadig, efter at have svaret ærligt på de tre spørgsmål, gerne vil kunne lave penge hver måned med swingtrading, skal vi lige have overstået det der med at have penge at trade for.

  1. Du skal bruge 50.000 - 100.000 kr på din konto. Spar op! For at være en seriøs swingtrader er det vigtigt at have tilstrækkelig kapital til at handle med. Du bør sigte mod at have en handelskonto på mellem 50.000 og 100.000 kr. Hvis du ikke har den nødvendige kapital endnu, er det en god idé at spare op, indtil du når dit mål. Kan du starte med færre penge? Ja, men husk at kurtagen æder af din gevinst, så dit R skal være stort nok til at dække det.

Og så går vi i gang! Herefter følger en skridt for skridt, måned for måned plan over de ting du skal (kan) gøre for at blive succesfuld.


Det er vigtigt at være tålmodig, og tage tingene et skridt ad gangen – slow and steady wins the race!


Vi ved fra erfaring med vores medlemmer, at der kan være en tendens til at ville lære det hele med det samme, og derpå blive ved med at fylde ny viden på, se endeløse youtube-videoer om nye spændende strategier, instrumenter og indikatorer. Det gør dig bare mere ufokuseret og forvirret – lad være med det.


Pregresionsplanen er bygget op om tid – men vigtigst af alt er at du ikke skynder dig videre før du er konsistent og succesfuld. Hvis du ikke konsekvent kan lave overskud, hver måned med papertrading, kan du heller ikke med rigtige penge.



  1. Den første måned. Brug den første måned på at forberede dig og lære de grundlæggende begreber inden for swingtrading. Der er mange ressourcer tilgængelige på Reallifetrading.dk, herunder kurser og artikler, der kan hjælpe dig med at opbygge din viden.

  2. Se begynderkursus. Tag Real Life Tradings begynderkursus i swingtrading for at få en grundig forståelse af de vigtigste begreber, strategier og teknikker, der anvendes i swingtrading.

  3. Hent TradingView og lær at bruge det. TradingView er en populær handelsplatform, der giver dig mulighed for at analysere markeder og lave tekniske analyser. Brug tid på at lære platformen og blive fortrolig med dens funktioner. Du finder vores ”Tutorial videoer” HER.

  4. Lav en trading-journal med en R-udregner. En handelsjournal er et værdifuldt redskab til at spore dine handler, resultater og læring til at evaluere risikoen for hver handel baseret på dit stop loss og potentielle gevinst. Dette vil hjælpe dig med at analysere dine handler og identificere mønstre og tendenser over tid. Her er en eksempelvis Journal.

  5. Papertrade – swingtrading. Brug denne måned til at øve swingtrading ved hjælp af en papirhandelskonto. Papirhandel giver dig mulighed for at handle med fiktive penge og teste dine strategier uden at risikere reelle tab. Brug din handelsjournal til at evaluere dine papertrades og identificere områder, hvor du kan forbedre dig.

  6. Anden måned. Fortsæt din uddannelse ved at tage Real Life Tradings fortsætterkursus i swingtrading. Dette vil give dig mere avancerede strategier og teknikker til at forbedre dine handelsresultater.

  7. Meld dig ind i Real Life Trading. Du lærer bedre sammen med ligesindede og erfarne swingtradere. Real Life Trading tilbyder en række kurser og aktiviteter der er rettet mod at gøre dig til en god swingtrader – fra begynder, over øvet til at kunne leve af trading. Vi har et stærkt fællesskab, hvor vi deler handler, ideer, giver tilbagemeldinger på handler og hygger os om vores fælles interesse. Meld dig ind HER (første måned er gratis)

  8. Lær at backtrade. Backtrading er processen med at evaluere en handelsstrategi ved at anvende den på historiske markedsdata. Dette hjælper dig med at afgøre, om din strategi ville have været succesfuld i fortiden og giver dig tillid til at anvende den i realtidshandler. Vi plejer at sammenligne backtrading med en øvelsesbane, hvor vi gratis kan øve vores strategier, teknisk analyse og lære aktien bedre at kende. Lær at backtrade HER.

  9. Brug mindst tre timer på backtrading om ugen. Brug mindst en time pr strategi. Sæt tid af hver uge til at backtrade dine strategier. Analyser resultaterne og identificer områder, hvor du kan finjustere din strategi.

  10. Papertrade - brug journalen. Fortsæt med at bruge din papirhandelskonto til at øve og implementere dine strategier i realtidshandler. Brug din handelsjournal til at evaluere dine handler og identificere styrker og svagheder.

  11. Tredje måned. Brug denne måned til at fortsætte med backtrading mindst tre timer om ugen. Fokuser på de tre strategier, der tiltaler dig mest, og arbejd på at blive ekspert i dem. Øv dig også på at identificere optimale indgangs-, stop loss- og take profit-niveauer samt moving stop loss-teknikker.

  12. Papirhandel RLT-handler og dine egne. Husk journalen og R-metoden.

  13. Nedskriv din tradingplan. Opstil en detaljeret handelsplan, der beskriver dine handelsstrategier, risikostyring, handelsregler og mål. En klar og præcis handelsplan vil fungere som dit kompas og hjælpe dig med at træffe velovervejede beslutninger under dine swingtrades. Du finder en eksempelvis tradingplan HER.

  14. Fjerde måned. Fortsæt med at backtrade mindst tre timer om ugen og fokuser på at forfine og forbedre dine strategier. Brug din handelsjournal og R-metoden til at evaluere dine handler og identificere områder, hvor du kan øge din præcision og konsistens.

  15. Papertrade Fortsæt med at bruge din papirhandelskonto til at øve og implementere din handelsplan i realtid. Fokuser på at følge din plan og undgå impulsive beslutninger baseret på følelser.

  16. Læs "You Are a Badass at Making Money". Berig din viden om økonomi og personlig udvikling ved at læse bogen "You Are a Badass at Making Money" af Jen Sincero. Denne bog vil give dig inspiration og motivation til at nå dine økonomiske mål som swingtrader.

  17. Femte måned. Fortsæt med at backtrade og øve dine strategier mindst tre timer om ugen. Evaluér og justér din handelsplan baseret på dine observationer og erfaringer. Vær opmærksom på at tilpasse din plan, når markedet ændrer sig.

  18. Papertrade - følg planen.

  19. Ret planen til. Evaluer og justér din handelsplan løbende baseret på dine resultater og læring.

  20. Opret dig ved en mægler - Saxo eller IBKR. Vælg en veletableret mægler, der passer til dine handelsbehov. Hvis du vil handle danske aktier, kan Saxo være en god mulighed, mens Interaktive Brokers er velegnet til handel med amerikanske aktier. Opret også en papertrading-konto hos mægleren og brug den til at øve og lære mæglerens handelsplatform. Find vores IBKR Tutorials her.

  21. Meld dig til Mentorgruppen. Tilmeld dig Real Life Tradings mentorgruppe. Vores mentorgrupper kan sammenlignes med fokuseret og struktureret aktieundervisning i en lille gruppe. Vi har over tiden gennemført et antal forløb, og forbedrer konstant på konceptet således at deltageren får størst mulig glæde af forløbet. I mentorgruppen arbejder vi ud fra tre søjler - teknisk analyse, selvdiciplin og frygten for at miste penge. Forløbet er delt op i 8 møder, hvor du inden vi mødes ser kursusvideoer om emner i de tre søjler og øver de forskellige strategier. Du vil - i slutningen af forløbet - have et dybt kendskab til den tekniske analyse og de day- og swingtrading strategier der knytter sig til den.

  22. Læs "Trade Like a Stock Market Wizard" af Mark Minervini. Udvid din viden om swingtrading ved at læse bøger af Mark Minervini, en anerkendt swingtrader og forfatter. Hans bøger som "Trade Like a Stock Market Wizard" og "Think and Trade Like a Champion" vil give dig dybere indsigt og strategier til at forbedre dine handelsresultater.

  23. Sjette måned. Hvis du har været succesfuld med papertrading i 3 måneder og har fulgt din handelsplan konsekvent og med gode resultater, er det tid til at begynde at swingtrade med rigtige penge. Start med en lav risiko og forvent, at du måske oplever tab i begyndelsen som en del af læringsprocessen.

  24. Læs bogen "Think and Grow Rich" af Napoleon Hill. Denne klassiske bog om succes og velstand kan hjælpe dig med at udvikle den rette tankegang og indstilling til at opnå økonomisk succes som swingtrader. Tag de værdifulde principper og strategier med dig i din handelsrejse.

  25. Backtrade. Fortsæt med at backtrade regelmæssigt for at finpudse dine strategier og forbedre din handelspræcision.

  26. Papertrade - følg planen.

  27. Book en coaching time hver anden måned og få feedback på din tradingplan og trading. I vores online sessioner "mødes" vi på Zoom og med udgangspunkt i din tradingplan ser vi på handler du har taget og ikke mindst hvad du kan lære af dem. Du kan selv bestemme hvad vi skal fokusere på, men jeg kan også foreslå hvad vi skal arbejde med hvis det passer bedre for dig.

  28. 7-9. måned Fokuser på at følge din handelsplan, styre FOMO (fear of missing out) og opretholde selvdisciplin. Gradvist øg din risiko (R) i takt med at du opnår mere erfaring og selvtillid.

  29. Backtrade.

  30. Papertrade.

  31. Tag S-Curve-kursus og lær 10 EMA strategien. Deltag i Real Life Tradings S-Curve-kursus, der fokuserer på S-Curve strategien Lær også hvordan man bruger 10 EMA strategien

  32. Læs om trading psykologi. Fortsæt med at udvide din viden om trading psykologi og lær teknikker til at forbedre din beslutningstagning og bevare mentalt fokus under pres. Læs bøger og artikler skrevet af eksperter på området.

  33. Efter mindst tre succesfulde måneder, få en demokonto. Øg den med 10% samtidig med, at du fortsætter med at swingtrade. En demokonto giver dig mulighed for at gøre dig klar til at købe en finansieret konto. Når du har øget kontoen med 10% og fulgt reglerne for den finansierede konto er du klar til ”the real deal”.

  34. Backtrade

  35. Papertrade demokonto Implementér din handelsplan i din demokonto og handl med disciplin og præcision.

  36. Læs bogen "Reminiscences of a Stock Operator" af Edwin Lefevre. Denne klassiske bog giver et indblik i den virkelige verden af handel og fortæller historien om Jesse Livermore, en legendarisk aktiehandler. Lær af hans erfaringer og reflekter over dine egne handelsmetoder.

  37. Meld dig til fortsætter Mentorgruppen. Fortsæt med at drage fordel af mentorskab og fællesskab ved at melde dig til fortsætter mentorgruppen. Del dine erfaringer, få feedback og indsigter fra erfarne tradere, og fortsæt med at udvikle dine færdigheder og viden. Vi fortsætter hvor mentorgruppen slap og arbejder med mere avancerede værktøjer som Elliot wave, Fibonachi, volume profile, feedback på egne handler og intro til optioner. Vi arbejder videre med trader psykologi, selvdiciplin og abundance mindset.

  38. Lær volume profile Dybdegående kendskab til volume profile-teknikken kan være en værdifuld ressource for at identificere potentielle støtte- og modstandsniveauer samt forstå markedets likviditet. Tag dig tid til at lære og anvende denne teknik i dine analyser.

  39. Når din demokonto er vokset med 10%, køb en funded konto og arbejd hen imod at få den funded. Vær tålmodig og disciplineret, da det kan tage op til 6 måneder og flere forsøg, før du opnår en funded konto. Følg fortsat din handelsplan. Køb din finanseierede konto HER.

  40. Backtrade

  41. Swingtrade Implementér din handelsplan og begynd at swingtrade med rigtige penge på din funded konto. Fortsæt med at handle disciplineret og undgå impulsive beslutninger. Evaluer din performance regelmæssigt og justér din strategi efter behov.

  42. Tag options begynderkursus. Udvid din handelsviden ved at tage Real Life Tradings options begynderkursus. Optionsmarkedet kan tilbyde forskellige strategier og muligheder for at diversificere dine handelsmetoder.

  43. Køb LEAPS Efter at have lært at handle optioner. overvej at købe LEAPS (Long-Term Equity Anticipation Securities). Disse er langsigtede optionskontrakter med en længere løbetid, der giver dig mulighed for at drage fordel af længerevarende prisbevægelser i underliggende aktiver.

  44. Tag wheel strategi kursus. Tag Real Life Tradings kursus om wheel strategien, som er en optionsstrategi, der udnytter udnyttelsen af aktieoptioner for at generere indkomst og potentielt erhverve underliggende aktier til en reduceret pris.

  45. Tag creditspread kursus. Lær om creditspreads, der er en populær optionsstrategi, der involverer salg og køb af optionskontrakter for at skabe en kreditposition. Dette kan hjælpe med at generere indkomst og udnytte markedets retning.

  46. Meld dig til options Mentorgruppen. Forbind dig med en options Mentorgruppe, hvor du kan dele dine erfaringer, få feedback og lære af erfarne optionshandlere. Dette kan hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og forståelse af optionsmarkedet yderligere. I options-mentorgruppen, bygger vi oven på din viden om teknisk analyse og trading med aktier. Vi repeterer det som gør options særlige og arbejder med handelsstrategier med optioner. Vi ser på hvordan du kan tjene penge på både at købe og sælge optioner, samt en kombination deraf.

  47. Øg gradvist dit R. Når du bliver mere erfaren og sikker i dine handelsbeslutninger, kan du gradvist øge din risiko (R) i dine swingtrades. Vær dog altid opmærksom på at opretholde en passende risikostyring og undgå at blive for grådig.

  48. Overfør penge fra funded konto til tradingkonto. Efterhånden som du får overskud på din funded konto har oplevet en vækst, kan du overveje at overføre nogle af midlerne til din tradingkonto for at udvide dine handelsmuligheder og kapitalbase.

  49. Tag daytradingkursus. For at udvide dine handelskompetencer kan du tage Real Life Tradings daytradingkursus, der fokuserer på handel med kortvarige positioner og udnytter intradagstendenser og volatilitet.

  50. Læs bogen "The Disciplined Trader" af Mark Douglas. Denne bog giver indsigt i psykologien bag handel og hvordan man kan udvikle disciplin og kontrol over ens følelser i handelsprocessen. Lær af forfatterens ekspertise og anvend de principper, der er beskrevet, i din egen handel.

  51. Backtrade og Papertrade daytrading, mens du fortsætter med at swingtrade med aktier og optioner på din funded konto. Dette vil hjælpe dig med at opbygge erfaring og finpudse dine daytradingstrategier.

  52. Dit fokus er altid at følge din plan, ikke at lave penge. Hold fast i din handelsplan og undgå at blive for opmærksom på penge. Fokuser i stedet på at træffe velinformerede og disciplinerede beslutninger baseret på dine strategier.

  53. Når du kan generere mellem 5 og 10 R om måneden konsekvent, er det tid til at øge din kontostørrelse. Arbejd hen imod at opbygge en konto på mellem 1 million og 5 millioner kr.

  54. Sæt penge af og langttidsinvester dem. Når din konto når en størrelse på 2 millioner kr., kan det være en god idé at begynde at diversificere dine investeringer og overveje at placere en del af dine midler i langsigtede investeringer som aktier eller andre passive investeringsmuligheder.

  55. Forvent, at det vil tage mellem to og tre år at blive middelmådig som swingtrader, fem år at blive god og syv år at blive ekspert. Vær tålmodig og fortsæt med at lære og udvikle dine færdigheder over tid. Succes som trader kræver vedholdenhed og vedvarende indsats.

  56. Vær opmærksom på, at der vil være perioder, hvor du mister penge på grund af fejltagelser eller manglende overholdelse af din handelsplan. Det er vigtigt at acceptere og lære af disse tab for at forbedre din fremtidige performance. Lær at håndtere følelser som frygt og grådighed og opbyg en stærk psykologi for at kunne klare de mentale udfordringer, der følger med trading.

  57. Undgå konstant at blive distraheret af nye indikatorer og handelsstrategier. Kend de strategier, som RLT bruger, og bliv ekspert i tre af dem. Brug din tid og energi på at finde aktier, der passer til dine strategier, og fokuser på at handle dem med disciplin og konsistens.

  58. Trading bør ikke være spændende, det bør være en kedelig rutine. Over tid vil du opbygge en struktureret tilgang til handel, der er baseret på klare regler og en veldefineret handelsplan. Fokusér på at følge din plan og undgå impulsive beslutninger, der kan påvirke din langsigtede succes som trader.

Ved at følge disse trin og principper har du potentialet til at blive en succesfuld swingtrader. Husk, at trading er en læringsproces, og det kræver tid, dedikation og vedholdenhed at opnå konsistente resultater. Vær altid opmærksom på risikoen forbundet med trading og søg råd fra erfarne tradere eller professionelle rådgivere, hvis nødvendigt. Held og lykke på din rejse mod at blive en succesfuld swingtrader!



Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page