top of page

One Up on Wall Street

"One Up on Wall Street" af Peter Lynch er en klassisk bog om investering, der har haft en stor indflydelse på investorer verden over. Bogens fokus er på, hvordan man kan opnå gode afkast ved at investere i aktier, og hvordan man kan undgå de almindelige faldgruber, der fanger mange investorer.



Kapitlerne i bogen omfatter en bred vifte af emner, der er relevante for investorer, herunder at finde gode investeringer, analyse af virksomheder og deres resultater, vurdering af markedet og identificering af tendenser. Lynch præsenterer også sin filosofi om, hvordan man kan opnå gode investeringsafkast ved at fokusere på virksomheder, man kender og forstår, samt at følge sin egen fornuft frem for at følge de store institutionelle investorer.


Peter Lynchs syn på aktiemarkedet er, at det er fuldt af muligheder for en almindelig person med et fast arbejde og en opsparing. Han mener, at man ikke behøver en finance-background for at tjene penge på aktier, men at man i stedet skal fokusere på at forstå de virksomheder, man investerer i. Lynch siger, at man ofte kan finde gode investeringer blandt de virksomheder, man kender og bruger i sin dagligdag, og at man ikke behøver at følge de store institutionelle investorer for at opnå gode afkast.


Som swingtrader kan du lære en masse af Peter Lynchs syn på aktiemarkedet. Hans filosofi om at fokusere på virksomheder, man kender og forstår, passer perfekt til swingtrading, hvor man ønsker at udnytte kortvarige tendenser i aktiekurser. Bogen giver også en god introduktion til, hvordan man kan analysere virksomheder og deres resultater, samt hvordan man kan vurdere markedet og identificere tendenser.


Alt i alt er "One Up on Wall Street" en bog, der er et must-read for enhver, der ønsker at blive bedre til at investere i aktier. Bogen giver en god introduktion til, hvordan man kan tjene penge på aktier, og den præsenterer Peter Lynchs syn på aktiemarkedet, der stadig er relevant i dag.


17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
YT logo.png
IG ikon.webp
FB ikon.webp
bottom of page